DVÍŘKA V OHROŽENÍ!

22.3.2021 | kuchyně

Nábytková dvířka vyrábíme už pětadvacet let a těší nás, že se značka Trachea stala etalonem kvality. Víme, že svým výrobkům můžeme věřit, což dokládá i fakt, že na dvířka T.acrylic poskytujeme prodlouženou pětiletou záruku a na fóliovaná dvířka T.classic dokonce sedmiletou.

Dnes vás ale chceme upozornit na případy, kdy nevhodné správné chování v kuchyni může vést k jejich nevratnému poškození. Na takové případy se pochopitelně nevztahuje reklamace, a proto je potřeba jim věnovat pozornost.

 

Kvalita našich výrobků je založena na třech pevných pilířích:

prvotřídní komponenty
veškeré vstupní materiály (desky, fólie, hrany, lepidla, hrany atd.) odebíráme výhradně od předních světových výrobců

špičková technika
permanentně rozvíjíme a inovujeme technologický park, abychom dosaženou kvalitu mohli nejen udržet, ale také rozvíjet

lidé a know-how
sebelepší stroje a materiály nezaručí dobrý výsledek, pokud je nepoužívají kvalifikovaní odborníci

 

Zkušenosti a moderní komplexní zázemí jsou pouze vstupní podmínkou nejvyšší kvality. Na ně navazují přísné procesy kontroly a zpětné vazby. Díky nim opouštějí dvířka továrnu v kvalitě, za kterou si stojíme.

 

Existují však situace, v nichž může dojít k překročení konstrukčních limitů dvířek a jejich poškození! Způsobit je mohou dva spotřebiče, které se běžně nacházejí v kuchyních. Jde o pečicí troubu a myčku nádobí.

 

Problém č. 1: Pečicí trouba

Fólie a lepidla používaná při výrobě lisovaných mají vysokou odolnost proti tepelnému namáhání. Při nevhodném používání trouby (přitápění, odvětrávání pootevřením, pečení s nedovřenými dvířky) nebo při její nesprávné instalaci však může dojít k překročení mezních teplot a poškození dvířek.

 

DVÍŘKA V OHROŽENÍ!
Odloupnutá fólie – následek nadměrného tepelného namáhání dvířek

 

Řešení: tepelný štít

Kromě vytvoření ochranné konstrukční mezery mezi sporákem a dvířky doporučujeme instalovat do korpusu trouby ochranný štít eliminující tepelné namáhání fólie. Jde o jednoduché a levné zařízení, jehož účinek je ovšem k nezaplacení!

 

DVÍŘKA V OHROŽENÍ!
Celá sada ochranného štítu – jen dvě ocelové lišty a vruty…

 

DVÍŘKA V OHROŽENÍ!
Nábytkový korpus s instalovaným ochranným štítem

 

DVÍŘKA V OHROŽENÍ!
Ocelový štít je po usazení trouby prakticky neviditelný

 

Problém č. 2: Myčka nádobí

Myčka nádobí je užitečným pomocníkem. Ale i ona může představovat nebezpečí pro fóliovaná dvířka. Konkrétně jde o funkci automatického otevření dveří na konci cyklu. Ta byla vyvinuta z důvodu snížení spotřeby elektrické energie. Mycí program je kratší, neboť odpadá fáze sušení. Umyté nádobí postupně chladne a dosychá přirozenou cestou.
V praxi však takové otevření způsobí prudký únik horké páry přes hranu kuchyňských dvířek. Kombinace opakovaného působení vysoké vlhkosti a tepla může vést k deformacím (zvlnění) a následnému odlepení fólie.

 

Řešení: nastavení základních funkcí

Z vyjádření odborníků vyplývá, že u většiny myček funkci automatického otevření dvířek lze vypnout v základním nastavení. Konkrétně jde o značky Whirlpool, AEG a Electrolux. U starších modelů myček Bosch a Siemens byla tato funkce aktivní jen u programů EKO. Nové modely již standardně umožňují vypnutí funkce v základním nastavení.

Informace o nastavení funkcí jednotlivých značek a typů myček vám nejlépe poskytnou jejich prodejci nebo servisní technici.

 

DVÍŘKA V OHROŽENÍ!

 

Další typy dvířek Trachea

Fóliovaná dvířka T.classic tvoří základ našeho sortimentu, vyrábíme ovšem řadu dalších typů, z nich většina je opatřena bočními ochrannými hranami. K tomu účelu používáme kvalitní odolné ABS hrany tloušťky 1mm lepené výhradně PUR lepidly.

Poznámka:
ABS je zdravotně nezávadný tuhý a houževnatý polymer odolný vůči mechanickému poškození, vysokým teplotám, kyselinám, hydroxidům, uhlovodíkům, olejům a tukům.
Polyuretanová lepidla (PUR) jsou polymerické sloučeniny vyznačující se trvalou pevností, pružností a odolností lepených spojů.

Použití ABS hran v kombinaci s polyuretanovými lepidly zaručuje pevnost, stálost a voděodolnost lepených spojů. Díky tomu se nemusíte naše dvířka bát použít i v prostředí s vyšší vlhkostí, například v koupelně.

 

DVÍŘKA V OHROŽENÍ!

 

Svá dvířka testujeme a necháváme testovat, a to i v extrémních podmínkách, abychom si byli jisti jejich kvalitami. Ve spolupráci s odborníky právě připravujeme novou sérii zátěžových testů a s jejich výsledky vás rádi seznámíme.

Související

3 x AKRYLÁT!

27.11.2023 | kuchyně

3 x AKRYLÁT!

Inspirativní kuchyně T.acrylic…

Zobrazit článek

SVĚTOVÉ TRENDY U NÁS DOMA

27.9.2023 | kuchyně

SVĚTOVÉ TRENDY U NÁS DOMA

Další povedená kuchyně…

Zobrazit článek

12 TIPŮ PRO UDRŽITELNOU KUCHYNI

19.6.2023 | kuchyně

12 TIPŮ PRO UDRŽITELNOU KUCHYNI

Zajímavé rady z Schöner Wohnen...

Zobrazit článek